Programma en sessies

Stembevrijding; iedereen kan zingen

Stembevrijding is zingen door gewoon geluid te maken, precies zoals jij bent. Ook al vind je, of is je gezegd dat je niet kunt zingen, laat dat oordeel los en ga! En dát werkt heel bevrijdend, de ontspanning komt dan mee. Je kunt het vergelijken met yoga en klank maken.
De opbouw is globaal alsvolgt: eenvoudig lichaamswerk, aandacht voor de ademhaling en stembevrijdend zingen. Dit zingen kan iedereen!


 

Individuele sessie of in een groep

Stembevrijding “incompany” 

Stembevrijding als energizer halverwege een congres- of opleidingsdag.Een thema behandelen door erover te zingen. Stembevrijding als warming-up; loskomen van de dagelijkse praktijk waardoor creativiteit op gang komt. Stembevrijding als teambuildingsactiviteit.

Congres voor longverpleegkundigen; Astma on Top

“Ik heb een workshop stembevrijding gevolgd van Lieke. Ze liet ons oefenen met onze eigen stem, waarbij we zelfs tot zingen kwamen. Lieke geeft met veel enthousiasme les en heeft ook aandacht voor deelnemers die zich mogelijk ongemakkelijk voelen. Het was een vrolijke workshop. Ook verzorgde ze de plenaire afsluiting van het congres, waarbij ze iedereen aan het zingen kreeg. Een leuke afsluiting!”

 

Erna en ik aan de piao

Individuele Zorgzangsessies voor mensen met dementie

zie ook https://zingenindezorg.nl/over/zorg-zangers/lieke-hoogland/ 

 

Met mensen met dementie zing ik repertoire dat aansluit bij hun voorkeur; deze muziek roept herinneringen en gevoelens op, het geheugen wordt gestimuleerd, er is sprake is van herkenning die de identiteit van mensen met dementie kan ondersteunen. Het zingen is een aanknopingspunt voor een gesprekje en versterkt hun zelfvertrouwen.

Zij aan zij vooruit